Geçmişten Günümüze Akıllı Telefonlar


Telefon ilk çıktığı zamanlar sadece görüşme yapmak için kullanılırdı.
Graham Bell telefonu icat ettiğinde, Radyafon ismini vermiştir. belki telefonun ceplerimize gireceğini tahmin bile etmemiştir.



Ahizeli telefonlar, Radyo dalgalı telefonlar, tuşlu telefonlar, Cep telefonları ve Akıllı telefonlar işte telefonun evrimi.
1983 yılında Motorola firmasının tanıttığı DynaTAC 8000X ilk cep telefonu olarak tarihe geçmiştir.
Telefon geliştikçe yeni üreticiler' de ortaya çıkar.
Nokia, Siemens, Ericson.

Ve Akıllı Telefonlar Üretilmeye Başlanır


IPhone

Akıllı telefon olarak tarihe geçen ilk cihaz IPhone 1 oldu. Iphone 1, 2007 yılında Apple CEO’su Steve Jobs tarafından Amerika’da tanıtıldı. IPhone 1 ‘i akıllı telefon yapan özellikleri ise tuş takımı olmadan sadece dokunmatik ekrana sahip olması, multimedya özellikleri, kablosuz internet özelliği ve 3. parti bir yazılım ile çalışması olarak sıralayabiliriz. 3. parti yazılımı ise Apple tarafından geliştirilen İOS işletim sistemdir.

Samsung Galaxy S Serisi ile İlk Android Telefon Piyasada

Cep telefonu modeli olarak sunulan Galaxy serisi telefonlar, IPhone akıllı telefonu sonrasında akıllı telefon modelleri olarak üretilmeye başlanmıştır. 2010 yılında Galaxy serisinde ilk akıllı telefon İ9000 olmuştur. benimde kullandığım ilk akıllı telefondur. 3. parti yazılım olarak Android sistemi kullanılmıştır. Akıllı telefon İ9000 ilk Android işletim sistemine sahip telefondur

LG Optimus

Güney Kore menşeyli teknoloji tedarikçisi LG, Optimus One ile  2011 yılında Android işletim sistemi ile akıllı telefon pazarına dahil olmuş ve Akıllı telefon alanında en büyük paya sahip 3. firma olmayı başarmıştır.

Windows 8 ile Nokia Lumia

1994 yılında şirket içinde dokunmatik telefon tasarlansa da piyasaya sürülmemiş olması ve 2007 yılında ilk IPhone ile piyasaya ayak uyduramadığından Nokia sektördeki hakimiyetini kaybetti. Bu sırada yazılım şirketi Microsoft’un akıllı telefon yazılımı Windows Mobile da yetersiz kalması ile piyasada tutunamadı.Tüm bu olaylar Nokia ile Microsoft şirketlerini birlikte hareket etmek zorunda bıraktı. Fakat iki devin ittifakı ilk akıllı telefondan 5 yıl sonra 2012 yılında olmuştu. Akıllı telefon sektörüne Nokia, Lumia serisi telefonları ile girdi. 3. parti yazılım olarak ise Windows 8 Phone kullanıldı.
Graham Bell'in bu sesi ileten cihazı yapması ile birlikte bir sürü teknolojik alet yapıldı. Akıllı Gözlük, Akıllı Saat ve daha birçok üretilen akıllı cihazlar, hepsi' de Graham Bell'in ilk telefonu sayesinde.






Previous
Next Post »